Коледно-Новогодишна магия на площада в Борован

 

 

                              КОЛЕДНО – НОВОГОДИШНА МАГИЯ

               НА ПЛОЩАДА И В ИЗЛОЖБЕНАТА ЗАЛА         

 

 

        В празнична обстановка и богата концертна програма, в петък – 11 декември, кметът на Борован – Петър Цветковски запали светлините на коледната елха. След коледното дърво „грейна” целият площад пред читалище „Цани Иванов”.

      В концертната програма градуса на настроението вдигнаха изпълненията на коледари, певци и танцьори от Общинския детски комплекс „Маша Белмустакова” и читалище „Цани Иванов”.

      Кметът запали празничните светлини след като заедно с него, в обратен ред до „старт”, преброиха насъбралите се борованчани. Той пожела весело посрещане на Коледа, здрава и успешна да бъде Новата 2010 година.

      Площадът се огласи от празнични илюминации и кръшни хора, в изпълнение на борованската духова музика.

      Присъстващите на тържеството разгледаха и уредената,  в художествената галерия „Владимир Ганецовски”, изложба „Коледен звън”. Новогодишни елхи, дядо Коледа, Снежанка, снежни човеци, коледни звезди са изрисувани върху коледни картини и картички, направени на компютър. В окачените по стените сурвачки са вложени много труд и любов. И всичко това, сътворено от сръчните ръце на децата при ОДК „Маша Белмустакова”, училищата и детските градини в община – Борован.

      Разглеждайки празничната украса и детската изложба, човек потъва в света на коледно – новогодишната магия.