Новини

Коледното настроение завладя Борован

  19.12.2012 14:14  
На 18 декември пред Народно читалище Цани Иванов Кмета на общината инж. Десислава Тодорова запали светлините на коледната елха. Дървото, по традиция бе украсено с играчки.
Пред елхата г-жа Тодорова откри празничната програма. „Радостна съм, че заедно ще запалим светлините на елхата в очакване на най-обичания, най-семейния и светъл празник през годината – Рождество Христово. Щастлива съм да видя усмивките на децата и им пожелавам да са здрави и пълни с енергия”, каза г-жа Тодорова. Тя благодари за красивата украса и покани всички граждани на Борован да се включат в празничната програма на общината и в посрещането на новата 2013 година.
В тържеството участваха актьорите от Театър за деца и юноши „Пионер“ – гр. Враца с детски коледен спектакъл „Коледни изненади“ и ученици от Добролево, които изнесоха богата коледна програма.
Читалищния салон в НЧ „Цани Иванов“ бе препълнен с деца от ЦДГ „Тошка Петрова“ с Борован и филиал с. Нивянин, ОДЗ „Юрий Гагарин“ с. Малорад с филиал с. Добролево. Децата от ДДЛРГ и ЦНСТ с. Борован, ученици от основните училища в общината, учители и родители.
Преди церемонията по запалване на светлините на празничната елха бе открита изложба „Коледа и Нова Година“ с приложно творчество и рисунки на децата от Община Борован.
Инж. Десислава Тодорова зарадва всички деца от детските градини на територията на общината с коледни подаръци, а те се отблагодариха с песни, танци и коледни сцени. „Нека вълшебството на коледната нощ да ни окрилява с вярата, че заедно можем да направим нашият свят по-добър, делника по-приветлив, удовлетворението по-пълно. Поздравявам Ви с настъпващите Бъдни вечер, Рождество Христово и Новата 2013 година“