Новини

Честване на Националния празник 3-ти Март, 2013

  04.03.2013 11:38  
Борован
По традиция на 3 март жителите на Община Борован отдадоха почит на хилядите знайни и незнайни герои, жертвали се пред олтара на нашето Освобождение от петвековното османско робство.
Акценти в тазгодишното честване на Националния празник на България бяха издигането на трибагерника и словото на Кмета на общината инж. Десислава Тодорова, в което тя говори за историческото събитие и честити най-българския празник на всички жители и гости на общината.
Разнообразна и богата програма представи НЧ ”Цани Иванов” село Борован по случай националния празник на България .
Гости на тържеството бяха Председателя на ОбС г-жа Галя Муцовска, кметовете на с. Добролево,с. Малорад, с. Сираково и общинските съветници.
Програмата беше посрещната със задоволство и бурни аплодисменти. Всички присъстващи излязоха от читалището с приповдигнато настроение и български дух.

Малорад

Националния празник 3 март в с. Малорад по традиция премина много тържествено и запомнящо се, с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Р България и поднасяне на венец пред паметната плоча на участника в Руско – турската освободителна война Герго Томов- Комитата.
Следваше слово на Юлия Влайчовска. Обявяване на официалните гости и тържественото слово на Кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова.
Рецитал посветен на празника изнесоха учениците от училище „Св.Св. Кирил и Методий”. Тържеството завърши с изпълнения на певческата група при НЧ „Просвета 1919 „