Новини

Общината отбеляза международния ден на ромите

  08.04.2013 14:44  

Незабравим ромски празник организира и проведе НЧ “Цани Иванов” съвместно с Община Борован. В просторното фоайе  на читалището се събраха всички, желаещи да отбележат осми април, да попеят и да танцуват със самодейците и дейците на читалището. Празника беше шарен и много динамичен. Инженер Десислава Тодорова прочете поздравителен адрес  за всички роми в община Борован и им пожела приятен празник. Общината е подсигурила средства за да поздрави празнуващите на празника във всички села.

Според регламента, след изпълненията на Петър Цветанов, Цветан Христов,  Роска Костовска и Силвия Христова поздрава на групата за народни танци към читалището,  се проведоха два конкурса: за най-добре танцуваща двойка и за Мис „Чаешукарие”. Журито се оттегли на заседание и доста дълго не можа да реши кой е най-добър. Танцьорите наистина бяха неотразими. Имаше и много национални костюми. Излъчиха се следните победители  за танц по двойки:

Първо място – Петър Цветанов и Ани Анкова;

Две втори места – Меги Василева и Борислав Стаменов и Гюрсел Цветелинов и Красимира Красимирова;

Извънредна награда получиха братя  Ивайло и Денис Богданови.

За Мис „Чаешукарие”, противно на очакванията се избраха две: Теодора Илиянова и Нанси Василева.  На всички номинирани бяха връчени парични награди.

За доброто настроение на всички се грижеха: Илиян Илиев и Веселина Бойкова – говорител на Софийско радио „Дейзи”. Те се погрижиха да поддържат висок градус на осмо априлския празник.