Новини

Община Борован събра над 9 тона отпадъци по време на кампанията „Да почистим България за един ден”

  22.04.2013 15:03  
На 19.04.2013 год., Община Борован се включи в инициативата „Да почистим България за един ден”. Инициативата подета от БТВ през миналата година е част от световно движение, а България ще стане час от тази инициатива в периода 20-21 и 22 април. В кампанията от Община Борован се включиха 72 служители на общинска администрация, които почистиха голяма територия зад местноста “Банята” и пътя за село Нивянин.
Активно се включи и пенсионерски клуб село Борован с 40 човека, които както и предишната година почистиха местността “Долнокрайската чешма”.
Участие в кампанията взеха и училищата ПГТ “Коста Петров”- 30 доброволци, ОУ “Отец Паисий” с 19 – доброволци, които почистиха местността до църквата.
Другите села на Община Борован също с голамо желание се включиха в инициативата. Село Малорад почистиха терена в близост до “Ракетната площадка” като и местността “Люпилната”. Там в инициативата се включиха над 80 човека. В кампанията се включи и ОУ ”св.св. Кирил и Методий”с 170 деца.
В село Добролево се включиха над 40 човека от времената заетост и 19 деца от ОУ ”св.св. Кирил и Методий”. Бяха почистени местностите “Екарисажа” и до язовир Жарковец .
В село Сираково се включи с 15 участника и беше почистена местността “Зад обора”.
Село Нивянин се включи с 33 човека и бяха почистени местността от ляво на влизане в селото и около моста на пътя за село Буковец.
Като краен резултат кампанията “Да изчистим България за един ден “ в Община Борован протече доста добре и бяха събрани и предадени над 9 тона отпадъци на регионално депо Оряхово.