Новини

Тържествено посрещане на 24 май в община Борован

  25.05.2013 18:52  
“Днес празнуваме най-светлия празник на духовността и просветата. 24 май е денят, в който всички българи, под величествените звуци на „Върви народе възродени” се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий и отдаваме почит и уважение към тези, които неуморно се трудят за нашето образование ,духовно развитие и културна идентичност” - каза Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова на провелото се тържество по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празника за поредна година събра ученици, учители и родители на площада в Борован, където празничната програма беше с участието на ученици от цялата община.
Шестима изявени педагози от общината бяха наградени на празничния ден. Грамоти, плакети и прекрасни букети бяха връчени от кмета на общината на номинираните за заслуги в образователното дело.
Призовете за „Учител на годината” в ЦДГ „Тошка Петрова” Борован взе Невена Коцилковска, а в ОДЗ “Юрий Гагарин” – Елеонора Василева. От ОУ „Отец Паисий" наградата получи Евгения Коцовска, от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с. Малорад – Венета Донкова.
Плакет и грамота от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” село Добролево получи Галинка Митова, а за гимназиален етап на обучение почетена беше Даниела Велчовска от ПГ по транспорт „Коста Петров” село Борован.

Повече снимки може да видите тук