Новини

„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН В ОБЩИНА БОРОВАН”

  13.03.2014 14:58  
“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачиийвмънт България.
Тази година инициативата се провежда на 12 март 2014 г.
"Мениджър за един ден" промотира метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса, администрацията и образованието. Това е и най-директнитя подход на Джуниър Ачийвмънт България за среща на младите хора с реалния бизнес и администрацията. Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании, както и във общинските администрации и учат директно от топ мениджърите им и от служителите в администрациите .Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.Зад този незабравим ден стоят месеци подготовка от страна на Джуниър Ачийвмънт и техните партньори. Уебсайтът на фондацията има част, посветена на „Мениджър за един ден”, която работи в продължение на повече от месец и приема заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден.Реалната среща на хора от бизнеса и администрацията с избраните от тях младежи става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден”. След това те прекарват работния ден заедно (участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др.) .
Тази година Общинска администрация Борован посетиха учениците от ПГ по транспорт „Коста Петров“- с.Борован – Петя Петрова, която стана Специалист „Деловодител и ГРАО“,Жулиета Петрова – „Технически сътрудник“ и Младен Стаменов , който влезе в ролята на Заместник Кмет на Община Борован . Учениците научиха много интересни и полезни неща от практиката и работата в Общинска администрация и си тръгнаха доволни и емоционално заредени от сградата на Общината в Борован.