Новини

„Ние вече сме грамотни ” празник на буквите на 1-ви клас от ОУ”Св.св.Кирил и Методий” с.Добролево

  11.04.2014 10:37  

Децата от 1 –ви класна ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Добролево изучиха всички букви!

Днес при тях се проведе голям и радостен празник! Него го няма в календара. Той идва всяка пролет с песента на птиците и пъстрите пролетни цветя. Празнуват го първокласниците.
С нас  те споделиха голямата си радост, че ВЕЧЕ СА ГРАМОТНИ!
Официални гости на тържеството бяха кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова ,кмета на кметство Добролево - Илиян Буковски, кмета на кметство Сираково Гриша Георгиев, секретаря на кметство Добролево – Николай Ганчев, Гл. експерт „Образование и Култура“-Людмила Христова . Тържеството уважиха родители и жители от с.Добролево. Децата с гордост показаха своите знания и разцъфнаха като цвета пред родителите и гостите си. 
Госпожа Николова поздрави децата с успешната им работа и им каза , че е дошло време да се разделят с Букварчето – вярното им другарче, което им е помогнало да научат всички букви, за да могат да четат. Изпратиха го със стих и се сбогуваха с него.
Децата получиха подаръци от Кмета но Община Борован - инж. Десислава Тодорова, от Кметовете  на кметства Добролево и Кметство Сираково , Илиян Буковски и Гриша Георгиев . Накрая запалиха свещичка на празнична торта и всички се почерпиха с лакомства и безалкохолни напитки.