Новини

Откриване на майски културни празници 2014 от ОДК "Маша Белмустакова" Община Борован

  15.05.2014 09:56  

На 14.05.2014г. в салона на читалище „Цани Иванов“ дадоха старт на Майските културни празници 2014г. Тържествата бяха открити с културна програма на Общински детски комплекс „Маша Белмустакова“с.Борован. Музика, песни, танци и веселие .

Официален гост на тържеството беше Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова, тя прочете поздравителен адрес и връчи пъстър букет на Директора на ОДК “Маша Белмустакова“ Николина Тодорова. Десислава Тодорова изказа признателност и похвални думи към дейността на комплекса.
Децата от ОДК “Маша Белмустакова“ се представиха блестящо. Приказките и смешките за Хитър Петър забавляваха публиката и се смяхме от сърце. Легендите за Българските моми и змейове ни пренесоха в онези стари и митични времена . А танците на децата грабнаха всички. Програмата беше пъстра, забавна ипоучителна.
Поучителна, защото всички трябва да се поучат от старанието на учениците и учителите от ОУ “Отец Паисий“ с.Борован във времето на високите технологии, когато е трудно да откъснем децата от компютрите, таблетите и телефоните . Да съхраним българските традиции да ги предадем на бъдещите поколения да опазим историята си, това е трудна задача но в Общински детски комплекс успяват. 
Грамоти за цялостна дейност в ОДК , бяха връчени от Директорката Николина Тодорова на преподавателите водещи извънкласните дейности. Наташа Божурска, Ива Иванчева, Илиян Печов, Детелина Крачуновска и Николина Тодорова.

Пожелаваме и занапред на всички в ОДК „Маша Белмустакова“да са все така отдадени на това което правят, да жънат успехи и да радват публиката .