Новини

ДИПЛОМИРАНЕ НА ВИПУСК 2014 Г НА ПГТ „КОСТА ПЕТРОВ”С.БОРОВАН

  01.07.2014 15:42  

На 30 юни 2014г в художeствената галерията „Владимир Ганецовски” в с. Борован се проведе връчване на дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на випуск 2014г. на ПГТ”Коста Петров”с.Борован. Директорката  г-жа Десислава Николова връчи дипломите и свидетелствата за професионална квалификация, на всички ученици положили успешно държавно зрелостен изпит по БЕЛ и история и държавен квалификационен изпит по специалности : „Малък и среден бизнес” и „Автоторнспортна техника” .
Специален гост на събитието бе инж.Десислава Тодорова настоящ кмет на Община Борован и бивш директор на професионалната гимназия, която с вълнение и радост в очите поздрави всички завършващи средно образование, пожела на всички да продължават напред в своето професионално развитие, а също така и успехи в личен план , успех на кандидат – студентските изпити, много здраве, да постигат мечтите си, да не се прекланят пред трудностите на живота и никога да не забравят родното си място, и един ден да се завърнат като експерти в Община Борован, защото младите хора са бъдещото на нашата община. Попътен вятър в живота и на добър час. След официалната церемония по връчването на дипломите всички бяха поканени в кабинета на инж. Десислава Тодорова, където получиха символични подаръци от Кмета на община .
По данни на ръководството на ПГТ”Коста Петкова” Випуск 2014 година е завършил със следните образователни резултати.
До държавен зрелостен изпит бяха допуснати общо 32 – ма ученика, от които 30 успешно взеха матурите си по Български език и литература и История. До държавни квалификационни изпити  бяха допуснати 32 – ма ученика, от които 29 успешно взеха изпитите си: 14 ученика придобиха професионална квалификация по специалност „Малък и среден бизнес” , 15 ученика придобиха професионална квалификация по специалност „Автотранспротна техника”
С отличен успех завърши ученичката Ивалина Тихомирова Тановска
Ученици с много добър успех са : Веселина Петрова, Пепи Велковски, Петя Петрова, Славка Радкова, Петя Бичовска, Илиян Въльовски и Мирослав Върбанчовски.