Новини

Откриване на нови обществени обекти на територията на Община Борован

  25.09.2014 14:06  

На 24.09.2014  в Община Борован се постави началото на строежа на два нови обекта.
В с. Малорад беше направена първа копка на Обект „Културно – информационен център". Сградата е проектирана да се използва целогодишно
. Тя ще бъде мултифункционална. В нея ще бъдат изградени зали за тенис на маса, за билярдни игри,  за тихи игри. Центърът ще бъде обурудван с компютри и ще бъде осигурен постоянен достъп до интернет за местните жители .

Специални гости на откриването на обекта бяха  Камен Костадинов, водач на листата на ДПС за Врачанска област; Айхан Етем и Десислава Марковска, също кандидати за народни представители от Врачанска област; Заместник-областният управител на Област Враца Борислав Банчев и Кметът на Кметство Малорад  Петър Гарвански.

В кратко и емоционално слово Кметът на Община Борован, инж. Десислава Тодорова, приветства жителите на с. Малорад и гостите. Господин Камен Костадинов  поздрави присъстващите жители и гости и изрази готовност винаги да бъде в полза на  своите избиратели и да окаже пълно съдействие за просперитета на Община Борован и в бъдеще.Тържествено беше направена първата копка от госпожа Тодорова и господин Камен Костадинов .

Денят бе белязан и с още едно събитие -  полагането на първа копка на  „Многофункционална спортна площадка" в  с.Добролево, общ. Борован. Тук събитието отново беше уважено от кандидатите за народни представители, Заместник-областния управител и Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова. В с. Добролево се предвижда да бъде изградено малко игрално спортно игрище с размери, подходящи за игра на хандбал и футбол на малки врати.