Новини

Откриване на майски културни празници - Борован 2015

  14.05.2015 16:08  

На 13.05.2015 г. с празнична концертна програма и изложба в салона на народно читалище ,, Цани Иванов“-Борован, децата от  ОДК ,,Маша Белмустакова” -  Борован  откриха  майските културни тържества, организирани от  Община Борован.

  Децата от кръжока ,,Художествено слово“ с  ръководител  Наташа  Божурска  поднесоха хумористични  сценки с Хитър Петър.В програмата взеха участие и учениците от Танцовия състав с ръководител  Детелина  Крачуновска.Те изпълниха народни хора и ръченици.

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова  поздрави децата и г-жа Милена Велчева.  „Винаги да сте така задружни, щастливи, да постигате желаното! Човек е богат със своята цел, с това което дава, а вие я имате, и ни давате много! Бъдете все така усмихнати и ентусиазирани! За тази  година вие  показвахте, че нещата не са черни и бели, а пъстроцветни и красиви! Благодарение на вас, ние бяхме свидетели на много истини! На добър час! Много успехи и занапред! „ им пожела тя.

През изминалата учебна година ОДК ,,Маша Белмустакова” -  Борован  бе достоен партньор в културните мероприятия в с. Борован. Нараства броят на децата посещаващи  комплекса. В момента там се развиват 117 ученика.

Инж. Десислава Тодорова благодари на директора на ОДК ,,Маша Белмустакова” -  Борован  за всеотдайният труд, който полага за децата. Тя и пожела все така ентусиазирано да работи и привлича все повече ученици  с прекрасните идеи, които реализира.

На 14.05.2015 г. НЧ " Просвета 1919" с. Малорад подслони 7мият общински фестивал за забавна и фолклорна песен " Боровански врабчета". Организатор на събитието бе Община Борован. От името на инж. Десислава Тодорова бе прочетен поздравителен адрес. Фестивалът бе с конкурсен характер. Задачата на журито не беше лека, тъй като участниците бяха подготвили разнообразна музикална програма изпълнена по чудесен начин. 
За връчването на наградите към фестивала се присъедини и кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова. Тя бе посрещната с бурни овации от публиката и поздрави лично участниците, извини се за отсъствието си и награди победителите. 
Децата от ЦДГ " Тошка Петрова" с. Борован и ОДЗ " Юрий Гагарин" с. Малорад получиха подаръци за участието си.
Приза за най-малък участник - почетна грамота и подарък получи 3годишният Велизар Валериев от с. Малорад.
Голямата награда на фестивала – колело, отиде при Сисилия Габриелова ученичка в ОУ " Св. Св. Кирил и Методий" с. Добролево за изпълнението и на "Пей, воденичарю" и " Полегнала е Гергана".
С голяма подкрепа на публиката бяха посрещнати момичетата от Трио " Славей" към НЧ " Просвета 1919" с. Малорад. Те получиха и наградата за първо място " Народна песен"
В категорията Първо място за забавна песен се отличи квартета от ОУ " Отец Паисий" с. Борован.
Анелия Данаилова от с. Малорад спечели грамота и подарък в категорията Забавна песен
С почетни грамоти бяха отличени Борислава Борянова от ОУ " Отец Паисий" с. Борован и дуета на Йорданка Ангелова и Галя Ценовска от  ОУ " Св. Св. Кирил и Методий" с. Малорад