Новини

Традиционен прием на Президента на Република България

  25.05.2015 10:46  

Кметът на община Борован инж.  Десислава Тодорова получи специална покана от Президента на Република България Росен Плевнелиев за неговия прием по случай 24 май – Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Приемът е традиционен и е посветен на българската духовност и на хората, които я съхраняват, развиват и популяризират. Приемът  се състоя в Националния исторически музей – гр. София.

Президентът призова да се работи по-активно в сферата на образованието. „Можем и трябва да направим повече. Няма по-подходящ момент от този, в който честваме словото, за да кажем, че трябват дела, а не думи“, обяви президентът Плевнелиев и пожела успех на народните представители по отношение на дългоочакваната реформа в българското образование, по която има широко обществено съгласие,  желание и готовност за действие.

Ние, българите, винаги ще се гордеем, че опазихме и развихме великото дело на светите солунски братя. Защото не друга държава, а България оцени смисъла на тяхното дело и го опази. Книжовността и духовността са най-богатото съкровище на българския народ. Наша непреходна задача е да го опазим и развием“, заключи държавният глава в словото си по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.