Новини

Ботеви дни 2015

  01.06.2015 09:31  
„ Няма истински българин, няма истински патриот в нашата страна, който от дете да не е закърмен с Ботевите стихове и песни, и който да не помни и повтаря оня пророчески Ботев завет, сякаш изсечен с острието на воеводската му сабя: „ТОЗ , КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА, ТОЙ НЕ УМИРА!...” Нека в този тържествен ден на нашата признателност, сведем глави пред хилядите герои, загинали за свободата на България!” така посрещна участниците в 69ти Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета”, кметът на Община Борован.
Инж. Десислава Тодорова апелира събралото се множество на площада в с. Борован да помни и реализира идеите и мечтите на Ботев за силна и свободна България.
Участниците в похода бяха приветствани от танцов ансамбъл „ Хемус” град Враца, които за пореден път показаха красотота на българския фолклор. Празничната вечер продължи с програма на Група за диско балет, а тъмната майска вечер, площадът бе озарен от тайнствените пламънци на Огненото шоу на Театрална група „ Темп” гр. Враца с художествен ръководител Георги Врабчев. За още по-голяма забава на присъстващите се проведе турнир за преодоляване на препятствия.
Програмата по посрещане на участниците в тазгодишният поход завърши с пищна и продължителна заря.