Новини

За пета поредна година община Борован е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

  17.11.2016 12:53  
За пета поредна година община Борован  е  домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

За пета поредна година   община Борован  е  домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ на международната организация „Джуниър Ачийвмънт България“.  На територията на общината тя се провежда за шести пореден път, съвместно с ПГ по Транспорт „Коста Петров“ с.Борован. Кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова посрещна  учениците и подробна разказа за работата и отговорностите, които тя носи, като кмет на общината.  Участниците бяха запознати и  със  служителите  от общинска администрация  Борован,  както и със задълженията и работата на всеки един по отделно в администрацията .

За участие в програмата „Джуниър Ачийвмънт България“ бяха  от одобрени  шест  ученика, обучаващи се в специалността „Малък и среден бизнес“ в професионална гимназия „Коста Петков“ с.Борован

Длъжностите им бяха разпределени, както следва:

1.Йордан Кинов - ученик от ХІІ а клас - Кмет на Община Борован

2.Данчо Аспарухов - ученик от ХІІ а клас - Главен Специалист „ГРАО“

3.Мирела Христова - ученичка от ХІІ а клас - Заместник Кмет

4.Мая Валериева - ученичка от ХІ а клас - Гл.Специалист „Хуманитарни дейности“

5.Трифон Врачовски – ученик от ХІ а клас - Гл.Специалист „ТСУ“

6.Милен Драгомиров – ученик от ХІ а клас - Счетоводител

„Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт България“, тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват,  както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, които  в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици в края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета  на възраст между 16 и 23 години.

Община Борован  приема инициативата с отговорност и подава ръка на младите хора решели в бъдеще да се занимават с подобни професии, за да усетят атмосферата  на административната работа,  да придобият  допълнителна представа за  отговорността, работата и задълженията, които носят както кмета на общината, така и служителите работещи в общинска администрация.