Новини

Община Борован отбеляза Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

  18.11.2016 14:20  
Община Борован отбеляза Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия /ПТП/.
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е и броят на пострадалите с увреждания за цял живот.
На този ден изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.
По инициатива на община Борован съвестно с ПГТ “Коста Петров“ днес беше организирано събитие в гимназията, с което беше изказана съпричастност и отдадена почит към загиналите и тежко ранените при пътни инциденти.В събитието взеха участие представители на БЧК, които демонстрираха на учениците как се оказва първа до лекарска помощ. В обръщение към всички директора на училището Десислава Василева прикани бъдещите шофьори към толерантност на пътя.Госпожа Илияна Донкова- Зам.Кмет на община Борован в обръщение към учениците и гостите на събитието призова всички да отдадат почит с едноминутно мълчание и изрази надеждата си посланието на инициативата да достигне до всеки човек.