Новини

Детски футболен турнир в Община Борован

  17.05.2017 16:50  
Детски футболен турнир в Община Борован

Днес 20.05.2017г.се проведе финала на общински футболен турнир за ученици на стадион „Торпедо“с.Борован.

Турнирът е част от майските културни и спортни празници на Община Борован .Победители в днешното състезание бяха отборът на ОУ“Отец Паисий“с.Борован.

На второ място се класира отбора на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“с.Малорад. Трети в класацията останаха отбора на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ с.Добролево.

Мотото на пролетния турнир е под надслов „НЕ НА АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ“ това мероприятие се провежда под патронажа на Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова по инициативата на Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни то е част от превантивната работа на институциите срещу насилието и агресията сред подрастващите. Целта на настоящия спортен празник е засилване привлекателността на българското училище посредством разнообразяването на спортната дейност, като фактор за изграждане на двигателни умения и навици, утвърждаване на здравословен начин на живот, превенция срещу негативните емоции и явления в обществото, да съдействаме за интелектуалното и физическо развитие на българските деца и младежи. Стимулирайки интереса към спортуването да превърнем това във алтернатива на агресията и зависимостите, подобрявайки самочувствието, здравето, възпитавайки спортен дух и усет към красота, свободното време на учениците да е оползотворено.

Всички участници получиха тениски с надпис:

„НЕ НА АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ ОБЩИНА БОРОВАН“,медали за първо,второ и трето място , топки и грамоти.

Отборите бяха наградени от Зам. Кмета на Община Борован „Хуманитарни дейности“- Илияна Донкова