Новини

Отбелязване на 8 ми април Международен ден на ромите в община Борован

  08.04.2019 19:46  
Отбелязване на 8 ми април Международен ден на ромите в община Борован

По инициатива на кмета на община Борован инж.Десислава Тодорова,  се проведоха поредици от мероприятия с цел отбелязване деня на ромите. Празничните мероприятия започнаха от село Борован. С празнична програма ромите от село Борован отбелязаха деня си, за целта общината осигури почерка за всички присъстващи, както и оркестър, който се погрижи да доброто настроени на ромите дошли да отбележат своя ден.

Кмета на община инж.Десислава Тодорова, поднесе своя поздравителен адрес   и пожела на всички да са здрави  и успешни, също така отбеляза, че за нея всички хора живеещи на територията на общината са важни и че тя не дели хората по цвят на кожата, етнос и религия. Отбелязване на празника се състоя и в село Добролево, където отново с много песни танци и малка почерка се отбеляза празника и там.

Програмата продължи в село Малорад в сградата на Културно информационния, като отново за всички присъстващи беше осигурена малка почерпка и оркестър, който се погрижи за настроението. Празникът в село Малорад беше уважен и от господин Камен Костадинов, господин Ахмед Ахмедов, кметовете на населените места от община Борован, заместник кметиците Десислава Марковска и Илияна Донкова, всички официални гости поднесоха своите поздравления пред ромската общност в село Малорад и заедно отбелязаха Международният ден на ромската общност.