Новини

Коледният базар "Чудесата на Коледа" отвари врати

  17.12.2019 14:28  
Коледният базар \

Коледният базар "Чудесата на Коледа" отвари днес врати от 14.00ч. в Център за подкрепа на личностното развитие "Маша Белмустакова" село Борован. На тематичния базар бяха изложени ръчно изработени коледни украси, подаръци, сувенири, играчки, картички, сурвачки и коледни картини. Коледната работилница „Коледни чудеса“ отвори врати на 9 декември за малки и големи и продължи до 16 декември. Участие взеха учениците от училищата „Отец Паисий“ село Борован, ПГТ“ Коста Петров“ село Борован, „Св. Св. Кирил и Методий“ село Малорад, „Св. Св. Кирил и Методий“ село Добролево, децата от Център за настаняване от семеен тип село Борован. Включиха се и учители от детските градини, училищата и възпитатели от центъра. Инициативата е по идея и под патронажа на Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова. През изминалата седмица коледното настроени завладя всички участници, бяха изработени с много търпение и старание невероятни изделия свързани с предстоящите празници. За отварянето на Коледния Базар „Чудесата на Коледа“ бяха поканени депутати и министри от област Враца , областния управител на област Враца – Малина Николова, директора на регионална дирекция „Социално подпомагане“ град Враца Мария Търнавска, но за съжаление те не уважиха поканата. Инициативата беше уважена от кмета на община Борован инж. Тодорова, представители на Дирекция “Социално подпомагане“ Борован, служители от общинска администрация, представители на пенсионерски клуб Борован, представители на НЧ “Пробуда- Добролево“ село Добролево, кметовете на населените места в общината, учители, възпитатели и жители на община Борован.
В коледната инициатива ще се включат и асоциацията на студентите медици от МУ Плевен. Помощната им кампания "Коледна работилница за усмивки - деца помагат на деца" ще се проведе в периода от 16.12 (понеделник) до 18.12 (сряда) на територията на университета.
Със средствата от продажбата ще бъдат закупени уреди необходими за ежедневието на децата от Център за настаняване от семеен тип – Борован.