Новини

Поздравителен адрес на Кмета на Община Борован по случай първия учебен ден.

  17.09.2012 14:24  

ПОЗДРАВИТЕЛЕН  АДРЕС

"Във времето и пространството единственият пълновластен господар е човешката мисъл. Само геният на човека, неговият ум, труд и чисти помисли могат да променят и времето, и пространството, да ги направят по-послушни на хората. Но за да стане това, трябва да го има училището.”

Скъпи ученици, уважаеми родители и колеги ,

По повод 15 септември – първия учебен ден и една от най-светлите дати в календара на всяко българско училище, отправям поздравите си към учителските колективи, непедагогическия и помощно-обслужващ персонал, към всичките ученици от общината с пожелание стремежът към светлината на знанието да Ви съпътства винаги, а удовлетворението от постигнатите резултати да вдъхновява духа Ви!

Днес навсякъде училищните дворове са изпълнени с радостни и щастливи  лица.

Скъпи деца, Вие прекрачвате за поредна година прага на родното училище. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи. Вярвайте на вашите учители, които с любов и търпение ще ви поведат към необятния свят на знанието. В училище ще се научите да търсите и откривате приятелства, ще станете по-самостоятелни, компетентни и уверени в собствените сили.

Уважаеми учители, на Вас пожелавам  много сили и кураж, за да продължите напред с творчески  ентусиазъм и да разпръсквате  светлината на знанието  около себе си, пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството за всяко училище – неговите възпитаници.

Уважаеми родители, подкрепяйте своите деца в нелекия им път, вдъхвайте им увереност, убеждавайте  ги, че те със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успешни хора.

Нека 15-ти септември – денят, който всяка година събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, остане най-вълнуващият ден за вас, защото всичко започва от знанието!

Желая Ви много здраве, успехи и признание!

На добър час!

                            

КМЕТ НА ОБЩИНА БОРОВАН:                                                                                                     

/инж. Десислава Тодорова /