Новини

Поздравителен адрес на Кмета на Община Борован по случай 8-ми април "Международен ден на ромите"

  08.04.2014 09:36  

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

Днешният ден е празник за ромската общност по цял свят. През 1992 г. Международната организация „ Романо юнион“ , подкрепена от ООН и Европейски съюз, обяви 8 април за международен ден на ромите. Приятно ми е да ви поздравя от мое име и от името на общинската администрация – Борован и ви пожелавам на вас и вашите семейства здраве, сполука и радост през 2014 година.

От дълги години в община Борован българи и роми живеят заедно и в разбирателство. Уверявам ви, че като кмет на общината, моето желание е представителите на всички етноси в Борован да продължат да живеят в добронамерена среда на взаимно уважение и зачитане на различията и правата на всеки гражданин. Това е от особено значение, за да растат здрави и спокойни децата ни.

На всички роми пожелавам да бъдат отговорни родители и граждани, за да могат поколенията след тях да се радват на по-добри възможности за развитие.

Уверявам ви, че общината ще продължи да се грижи за ромската общност, както и за всички свои граждани, с усърдие и в рамките на своите правомощия.

         И нека с толерантност и уважение един към друг, независимо от етническата ни вяра и принадлежност, полагаме усилия и работим за просперитета на Община Борован.

Честит празник!

 

инж. Десислава Тодорова

Кмет на Община Борован