Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

  03.03.2016 09:40  

Уважаеми жители и гости на Община Борован! 

Искам да Ви поздравя по случай един от най-светлите празници на България – 3-март

Духовност , Сигурност и Бъдеще са Свещени за Българските Земи !

         Нашите наследници  трябва ти март – Денят на Освобождението на България от Турско робство.  

Какъв по-добър ден от историческата дата – 3-ти март, в който е започнала новата страница в историята на България- ЗЛАТНАТА СТРАНИЦА НА СВОБОДАТА НИ!

          В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ и сме длъжни  да тачим своята история  да не забравяме тези дни, носещи духа на патриотизма!

         Днес, повече от всякога трябва да помним, че свободата ни е писана с „кръвни букви” от българските опълченци и руските войници, че не трябва да се отказваме от историята си, че

да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на  Родината!

         Прекланяме  се пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър  и непреклонен български дух, извоюваха  СВОБОДАТА  НИ!   

          Уважаеми Българи,

          Нека засвидетелстваме своята безгранична почит и уважение в името на силна и щастлива България, пожелавайки си мир и ясно бъдеще!

          Дълбок поклон към всички безсмъртни  и велики герои, осеяли с кости  родната земя, за да бъдем свободни и щастливи НИЕ и НАШИТЕ деца!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!



инж.Десислава Тодорова
Кмет на Община Борован