Новини

ОБЩИНА БОРОВАН Е ОДОБРЕНА АДМИНИСТРАТИВНО НИВО ПО КОНКУРСНА ПРОЦЕДУРА НА ОП „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“ 2014 – 2020 г.

  15.03.2016 16:16  

Община Борован е одобрена на административно ниво по конкурсна процедура BG05M2OP001-3.002 „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила” по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г. 

Проектът „И АЗ МОГА…“ Шанс за равен старт на ученици билингви“ е в партньорство мужду Община Борован, Сдружение «Толерантност»- гр.София  и ОУ»Св.св.Кирил и Методий с.Малорад и ОУ»Св.св.Кирил и Методий с.Добролево.    

Основна цел по проекта е подпомагане, учениците произхождащи от етническите малцинства, да получат равен достъп до училищно образование, чрез прилагане на адаптивна методика за работа с билингови и осигуряване на допълнителни занимания по български език за компенсиране на пропуските при усвояване на учебния материал.

По проекта ще се реализират дейности  свързани с адаптацията на учениците от различен етнически произход –като се предвиждат допълнителни занимания по БЕЛ, извънкласни дейности, работа с родители и пр. По настоящият проект ролята на Общината е да осигури информация и публичност на проекта.