Новини

Кмета на Община Борован получи дарение от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария

  21.02.2018 11:12  

Вчера кметът на община Борован, инж. Десислава Тодорова, присъства на официална церемония по предаване на дарение за Доброволното формирование на общината,  сформирано  през 2017  година, съгласно изискванията на Закона за защита и бедствия. По инициатива на Националното сдружение на общините  и с изключителната подкрепата на Миглена Плугчиева, посланик на Република България в Швейцария, на кмета на община Борован  и на още 38 общини  бяха предоставени следните видове  предпазни облекла, които да се използват от доброволците при бедствия, а именно:  8 гумирани  панталона за наводнения, 3 гумирани  якета за наводнения, 9 гумирани  шапки за наводнения, 12 пуловери, 30 униформени гащеризони, 8 униформени панталони, 37 униформени якета, 26 униформени шапки и 15 специални колани.

Дарението е предоставено от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария, чрез Националното сдружение на общините.  Церемонията се състоя в складовата база на ГД“ПБЗН“, МВР - с. Локарско, официални гости бяха посланика на  Конфедерация  Швейцария , Н. Пр. Денис  Кнобел;  Изпълнителен директор на НСОРБ – Силвия Георгиева ; Директорът на ГД“ПБЗН“ - гл. комисар Николай Николов;  представители на медии и кметове на други общини.  

Кметът на община Борован инж.Тодорова, която бе единствена от дарените за област Враца,  благодари за дарението, което ще послужи за превантивна  мярка. Изрази надежда: „Повече никога да няма бедствие и наводнение, като това което преживяхме през 2014 година, защото живота и здравето на жителите в община Борован са  най-важни“.