Новини

Празник в община Борован

  26.10.2022 08:49  
Празник в община Борован

Община Борован тържествено отбелязва своята сто четиридесет и пет годишнина от освобождението на Борован от турско робство „ Деня на община Борован“.

Отбелязването на празникът започна в 10.00 часа на Централен площад в Борован . Тържествено бяха издигнати националния флаг на Република България и  знамето на община Борован от инж. Десислава Тодорова - кмет на общината и Петър Станев – председател на общински съвет Борован. Врачански митрополит Григорий отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие на жителите на община Борован.С концерт приветствие на деца  от детски градини, училища и  възпитаници на ЦПЛР „Маша Белмустакова“ и ЦНСТДБУ,  бе закрита първата част на честването на празника.  

Празничните мероприятията продължиха в 18,00 часа отново на централен площад Борован. Слово към жителите и гостите на празника поднесе  инж. Десислава Тодорова – кмет на община Борован, която каза:

            „Горда съм , че споделям този празничен ден с всички Вас, жители и гости на Борован, защото само ако уважаваме традициите и миналото ще можем да вървим към бъдещето, удовлетворени от настоящето.

         Нека през този празничен ден бъдем горди от съграденото и искрени в желанието си да предадем нашата красива Община на бъдещите поколения със самочувствието и увереността за изпълнен човешки дълг“.

          Бъдете здрави, сплотени и единни“

Мероприятието продължи с  тържествена сесия на Общински съвет Борован  и връчване на званието „Почетен гражданин на общината “на полк. Христо Ганецовски – командир на база за командване, управление и наблюдение (БКУН) във ВВС, виден жител на община Борован.  

С концерт на Берковската духова музика и изпълнения на ансамбъла на народни песни и танци „Вратица“ към НЧ „Развитие“ гр. Враца бяха зарадвани всички жители и гости на празника.

Празничната програма завърши с кръшни хора и  пищна фойерверк програма.