Селищен празник на Борован

 

                СЕЛИЩЕН ПРАЗНИК НА Б О Р О В А Н

    По традиция, всяка година през най – хубавия месец – май, селото се преобразява. Настъпва празнично оживление. Търговци с шарени сергии с балони, свирки и играчки, захарен памук и пуканки заемат своите определени за това места. Изведнъж всичко зашумява, изпълва се с детски смях и викове от примамливите стрелбища, и въртележки. Настъпва истински празник.

   В ранния следобед на 21 май, на площада, свири борованската духова музика, вият се хора. А с настъпването на прохладната вечер, пред насъбралото се множество, се изправя кметът на ОБЩИНАТА - г – н Петър Цветковски. Той поздравява гостите и своите съселяни, като благодари за съвместната работа, и гласуваното му доверие. Изразява увереност, че делниците и празниците на хората в Борован ще стават все по – благодатни, и усмихнати, изпълнени с труд и вяра, че заедно ще бъдат постигнати повече успехи.

   Празникът на площада продължава, но вече с други ритми. Фолк изпълнителките Джина Стоева и Валя до късно ще веселят гостите и жителите на Борован.