Едно красиво завръщане

           Борованската художествена галерия "Владимир Ганецовски" отвори врати за своята поредна изява.

          В сряда  тук откри самостоятелна изложба Георги  Йорданов - учител и спортен деятел от Бяла Слатина.

         Йорданов е добре познат на борованчани ,защото през младежките си години е ръководител на местното радио  и активно участва в културния живот на селището.Боровански зет , той не прекъсва връзката си с местните хора и приятелите си , и  винаги с радост се завръща и към миналото ,и  към днешния ден на Борован. Двадесет и седемте му живописни платна изненадаха  присъстващите на откриването с таланта и творческото майсторство на своя автор .Творбите на Георги Йорданов лесно се запомнят и въздействат на околните  заради своята жизнерадост  и настроение ,заради чистотата на рисунъка и особената цветност на сюжетите му.Това много ясно може да се усети в по-модерните му композиции, в които той е значително по-различен и дързък , въпреки натрупаните години , заливащ ни с багри и властно притеглящ ни в своя особено живописен свят.

         Изложбата беше открита от Иво Пешев -директор  на Дирекция "Хуманитарни дейности".

         Кметът на Община Борован - г-н  Петър Цветковски поднесе поздравителен адрес и възпоменателен знак на художника.Той беше сърдечно поздравен и от г-н Александър Бецински - председател на Общинския съвет.

        Десетки борованчани пожелаха на талантливия художник и приятел Георги Йорданов - ново вдъхновение, още по-силни и лъчезарни творби.