Комедията "Доктор " на Борованска сцена

 

                  Комедията „ДОКТОР” на Борованска сцена

   Блестящата комедия „ДОКТОР” на Бранислав Нушич се игра в Борован на 27 ноември /петък/. Зрителите, в препълнения салон на читалище „Цани Иванов”, бурно аплодираха спектакъла. Постановката е подарък на местните хора от Общинската управа и кмета Петър Цветковски.

   Комедията „ ДОКТОР” е написана от големия балкански сатирик и шегобиец Бранислав Нушич през 1936 година. Но и до днес тя не е загубила своята актуалност и блясък. В спектакъла на постановчика Димитър Стоянов и сценографа Георги Мирчев, който си е чиста и  истинска комедия, героите и ситуациите изглеждат едно, а се оказват  нещо съвсем друго. Както винаги, единствено парите са всемогъщи.

    В постановката на Държавния драматично -  куклен театър -  Враца има много смях и гротеска, налудничавост и истина, балкански нрави и хора, измами и откровения. И всичко това, подплатено с чудесните актьорски превъплъщения на гастролиращия от Сатиричния театър актьор Пламен Сираков, както и на Марина Котева, Камелия Лишковска, Огнян Симеонов, Теодор Гайдарджиев, Румяна Мерджанска, Делчо Чолаков, Сава Георгиев, Малинка Лютибродска и Богомила Лачева.